Hur gör man fancy loops?

Loom bands är en populär hobby för både barn och vuxna. Med dessa elastiska band kan man skapa många olika mönster och färgkombinationer, inklusive fancy loops. Här är några steg för att skapa dina egna fancy loops med loom bands.

loombands påfyllning

Steg 1: Samla materialet du behöver För att skapa fancy loops med loom bands behöver du loom bands, en loom board eller en häklnål, och eventuellt en klämmärke eller pincett för att hålla banden på plats. Det är också bra att ha en skärbräda eller skärbräda för att skära banden i rätt längd.

Steg 2: Välj en färgkombination Det finns många olika färgkombinationer att välja mellan när det gäller loom bands. Tänk på vilka färger du gillar och vilka som kommer att se bra ut tillsammans när du väljer dina band.

Steg 3: Lägg banden på loom board eller häklnål Börja med att lägga banden på loom board eller häklnål. För fancy loops behöver du minst sex band, men du kan använda fler om du vill. Lägg banden i den färgkombination du valde i steg 2.

Steg 4: Skapa loopar Börja med att skapa en loop med det första bandet. Dra det över det andra bandet och lägg det på loom board eller häklnål. Upprepa detta med det andra bandet och fortsätt tills alla banden är på plats.

Steg 5: Skapa mönstret När alla banden är på plats är det dags att skapa mönstret. Det finns många olika sätt att skapa fancy loops med loom bands, men en vanlig metod är att växla mellan att göra vanliga loopar och fancy loopar. Börja med att skapa en vanlig loop med det första bandet. Sedan skapa en fancy loop med det andra bandet. Upprepa detta tills du har skapat det mönster du vill ha.

Steg 6: Avsluta och bära När du är nöjd med mönstret är det dags att avsluta arbetet. Du kan göra detta genom att knyta ett band runt alla banden på loom board eller häklnål. Klipp sedan av banden och du är klar. Din fancy loop är nu redo att bäras som ett armband eller som en dekoration till din väska

Steg 7: Experimentera med olika mönster och tekniker Det finns många olika sätt att skapa fancy loops med loom bands. Du kan experimentera med olika mönster och tekniker för att hitta det som passar dig bäst. En annan populär teknik är att skapa en fiskbensmönstrad fancy loop. Detta görs genom att växla mellan att skapa vanliga loopar och fancy loopar, men med ett extra band i varje fancy loop.

Du kan också prova att skapa en spiralmönstrad fancy loop genom att skapa en spiralformad loop med banden. Eller du kan skapa en fancy loop med olika färger, det kan vara ett bra sätt att skapa en mer intressant och attraktiv loop.

Steg 8: Var kreativ Det finns ingen gräns för vad du kan skapa med loom bands. Var kreativ och använd din fantasi. Du kan skapa allt från enkla armband till komplexa mönster och figurer. Du kan till och med skapa smycken som halsband, örhängen eller ringar.

loom-armband

Sammantaget är loom bands en rolig och enkel hobby att lära sig. Genom att följa dessa steg och experimentera med olika tekniker och mönster, kan du skapa din egen unika fancy loops med loom bands. Ha kul med det!

Du kan läsa mer om olika loom bands tekniker och figurer i dessa artiklar: loom bands instruktionloom bands med fingrarna

Vi lärde oss hur man gjorde map

Varukorg