Hur gör man loom bands armband?

För att göra ett armband med hjälp av loom bands behöver du följande material: loom bands, en loomboard eller en häkapparat, och en krok eller pincett för att fästa banden på loomboardet.

Steg 1: Välj vilken färg loom bands du vill använda och lägg dem på loomboardet i den ordning du önskar. Det är vanligt att använda 4-8 band för ett armband.

Steg 2: Ta det översta bandet på vänster sida och för det över det andra bandet bredvid det. Fortsätt att göra detta tills alla band är sammankopplade.

Steg 3: Ta det nedersta bandet på höger sida och för det över det band som ligger ovanpå det. Fortsätt att göra detta tills alla band är sammankopplade på höger sida.

Steg 4: Fortsätt att växla mellan att för det nedersta bandet på vänster sida över det ovanpå det och det nedersta bandet på höger sida över det ovanpå det tills armbandet är tillräckligt långt för din handled.

Steg 5: När armbandet är tillräckligt långt, använd kroken eller pincetten för att fästa de sista banden på loomboardet.

Steg 6: Ta bort armbandet från loomboardet och knyt ihop de sista banden för att fästa armbandet på din handled.

Tips: Det finns många olika tekniker och mönster som du kan använda för att skapa olika sorters armband med loom bands, så känn dig fri att experimentera och skapa din unika stil!

loom bands image

Loom Bands Historia

Loom bands, även kända som gummiband, är små, elastiska band som kan användas för att skapa olika typer av smycken och konstverk. Dessa band har blivit mycket populära bland barn och ungdomar världen över under de senaste åren.

Loom bands härstammar från en enkel leksak som kallades Rainbow Loom, skapad av Cheong Choon Ng, en ingenjör från Michigan, USA, år 2011. Han började sälja sin uppfinning på lokala marknader och på nätet, och det dröjde inte länge innan Rainbow Loom blev en viral sensation.

Efter att Rainbow Loom slagit igenom, började många andra företag att producera liknande produkter, och loom bands blev snabbt en trendig leksak. Många barn och ungdomar började skapa olika typer av smycken och konstverk med hjälp av loom bands, och det blev vanligt att se dem bära sina egna skapelser.

Efter att ha blivit populära bland barn och ungdomar, började loom bands också att användas av vuxna för kreativa projekt. Många konstnärer och formgivare började skapa unika kreationer med hjälp av loom bands, och det blev vanligt att se loom bands användas i mode- och inredningsbranschen.

Idag är loom bands fortfarande en populär leksak och ett vanligt material för kreativa projekt. Det finns många olika typer av loom bands att välja mellan, inklusive olika färger, storlekar och material, vilket ger många möjligheter för kreativitet och utforskande.

armbands loom bands
Rubber bands bracelets on hand

Tips och tricks för att förvara och sortera dina loom band

  1. Använd förvaringsboxar eller förvaringslådor för att hålla dina olika färger och storlekar av loom bands organiserade.
  2. Sortera dina loom bands efter färg och storlek för att hitta det du behöver snabbare.
  3. Använd färgkoder eller etiketter för att hålla reda på vilka färger som är var.
  4. Förvara dina verktyg, som pinnar och krokar, i en separat förvaringsenhet för att undvika förvirring.
  5. Använd en förvaringsväska eller en liten väska för att ta med dig dina loom bands och verktyg när du reser eller går på utflykt.
  6. Håll ett öga på hur mycket loom bands du har kvar och fyll på när det behövs för att undvika att springa tom.
  7. Använd en förvaringshylla eller en hylla för att visa dina finaste loom band skapelser och samlingar.”

Kolla fler loom bands hos: Rainbow Loom

Varukorg