Loom Bands Blomma – Enkel Guide

Att göra en blomma av loom bands är en rolig och enkel DIY-aktivitet som kan njutas av både barn och vuxna. Följ dessa enkla steg för att skapa din egen unika blomma:

Loom Bands blomma tutorial

Så gör du loom bands blommor:

 1. Samla alla dina loom bands och verktyg. Du behöver loom bands i olika färger, en loom-pinne eller en häkpnål, och eventuellt en säkerhetsnål eller klämmor.
 2. Börja med att välja en färg för blomman och lägg den på din loom-pinne eller häkpnål. Lägg sedan på ytterligare ett band i en annan färg.
 3. Lägg nu på fler band i olika färger för att skapa mönster och variation på blomman. Du kan välja att ha flera färger i rad eller att skapa ett patchworkmönster.
 4. När du är nöjd med blomman, sätt fast bandet på den andra sidan av loom-pinnen eller häkpnålen.
 5. För att skapa blomstängeln, lägg på ett band i valfri färg och veckla det runt loom-pinnen eller häkpnålen. Lägg sedan på fler band i samma färg eller i en annan färg för att skapa variation.
 6. Fortsätt att veckla banden runt loom-pinnen eller häkpnålen tills du har den önskade längden på stängeln.
 7. När du är nöjd med längden, ta tag i båda ändarna av banden och dra dem över kanten av loom-pinnen eller häkpnålen.
 8. Dra banden runt loom-pinnen eller häkpnålen och fäst dem med en säkerhetsnål eller klämma.
 9. Ta bort loom-pinnen eller häkpnålen och dina blomman är klar.
 10. Upprepa stegen för att skapa fler blommor i olika färger och mönster.

Det finns många olika varianter och möjligheter för att skapa unika loom bands blommor. Du kan använda olika färger och mönster för att skapa en mängd olika blommor. Var inte rädd för att experimentera med olika storlekar, färger, mönster och design för att skapa dina egna unika blommor.

Du kan också skapa olika sorters blommor, till exempel rosor, tulpaner eller krysantemum. Du kan också prova på att lägga till olika tillbehör för att göra blomman mer livaktig och unik.

Det är också viktigt att notera att man ska vara försiktig när man skapar en loom bands blomma, speciellt om man har små barn i närheten. Säkerhetsnålar och klämmor kan vara farliga om man sväljer dem. Var säker när du skapar din blomma och njut av din nya skapelse!

Att göra en loom bands blomma är en rolig och enkel aktivitet för hela familjen. Det är också en bra möjlighet att öka din kreativitet och skapa unika dekorationer eller present till vänner och familj. Du kan även använda dina loom bands blommor för att skapa hårsmycken, armband, eller broscher. Var kreativ med färger och mönster och ha kul medan du skapar din egen unika loom bands blomma.

Loom Bands blomma

Variera dina loom bands blommor

Ett annat bra sätt att variera din loom bands blomma är att prova på olika tekniker för att skapa olika effekter. Här är några förslag:

 • Dubbel spiral: För att skapa en dubbel spiral, lägg på ett band och veckla det runt loom-pinnen eller häkpnålen. Lägg sedan på ett annat band och veckla det runt det första bandet. Fortsätt att lägga på band och veckla dem runt varandra för att skapa en spiralformad blomma.
 • Rosformad: För att skapa en rosformad blomma, lägg på ett band och veckla det runt loom-pinnen eller häkpnålen. Lägg sedan på fler band och veckla dem runt det första bandet i en spiralform. När du har vecklat runt ett antal band, vik ihop banden för att skapa rosblad. Fortsätt att lägga på och veckla band tills du har önskad storlek och form på din ros.
 • 3D-effekt: För att skapa en 3D-effekt på din blomma, lägg på ett band och veckla det runt loom-pinnen eller häkpnålen. Lägg sedan på ett annat band och veckla det runt det första bandet i motsatt riktning. Fortsätt att lägga på band och veckla dem runt var

Att göra en loom bands blomma är en rolig och enkel DIY-aktivitet som kan njutas av både barn och vuxna. Det ger möjlighet att öka kreativiteten och skapa unika dekorationer eller present till vänner och familj. Det finns många olika varianter och möjligheter för att skapa unika loom bands blommor, du kan använda olika färger, mönster och tekniker för att skapa en mängd olika blommor. Var inte rädd för att experimentera och var kreativ med dina band och njut av din unika skapelse. Att göra en loom bands blomma är en rolig och kreativ aktivitet för hela familjen. Så nästa gång du letar efter en rolig aktivitet eller en unik present, tänk på att göra en loom bands blomma!

Du kan läsa mer om olika loom bands tekniker och figurer i dessa artiklar: loom bands instruktion, loom bands med fingrarna

Vi lärde oss hur man gjorde här

Varukorg