Loom Bands french braid mönster förklarat

French braid-tekniken är en annan populär metod för att skapa armband med loom bands. Den innebär att tre färger loom band används och växlas mellan för att skapa en fransk fläta-effekt. Detta mönster är lite svårare att skapa än single band-tekniken och fishtail-tekniken, men det ger ett ännu mer avancerat och unikt utseende till armbandet.

För att börja skapa ditt armband med french braid-tekniken behöver du en loom band-pinne, tre olika färger loom band och en häftapparat eller krok för att fästa armbandet när det är klart.

Steg 1: Placera loom band-pinnen i dina händer med den öppna sidan uppåt.

Steg 2: Lägg det första loom bandet över pinnen med den ena änden mot dig och den andra änden bort från dig.

Steg 3: Lägg det andra loom bandet bredvid det första, med den ena änden mot dig och den andra änden bort från dig.

Steg 4: Lägg det tredje loom bandet bredvid det andra, med den ena änden mot dig och den andra änden bort från dig.

Steg 5: För det första loom bandet över det andra och det tredje, så att den första änden hamnar mellan det andra och det tredje loom bandet.

Steg 6: För det andra loom bandet över det första och det tredje, så att den andra änden hamnar mellan det första och det tredje loom bandet.

Steg 7: För det tredje loom bandet över det första och det andra, så att den tredje änden hamnar mellan det första och det andra loom bandet.

Steg 8: Upprepa steg 5 till 7 tills armbandet är tillräckligt långt.

Steg 9: När armbandet är tillräckligt långt, ta en häftapparat eller krok och fäst de två ändarna av armbandet tillsammans.

Steg 10: Klart! Du kan nu bära ditt nya armband eller ge bort det som en present.

Det är viktigt att vara noga med att hålla rätt ordning på färgbyten och förflyttningar för att skapa rätt fransk fläta-effekt. Det kan vara lämpligt att öva på ett litet armband för att få känna på tekniken och få en känsla för hur det ska se ut innan man börjar på ett större projekt. Det kan också vara hjälpsamt att använda en mönsterguide för att hålla koll på färgbytena och säkerställa att man skapar rätt mönster.

En annan viktig faktor att tänka på när man använder french braid-tekniken är att välja rätt storlek på loom bands. För att skapa en fransk fläta-effekt som är synlig och tydlig, rekommenderas det att använda små till medelstora loom bands. Om loom bands är för stora kan det göra det svårt att skapa det önskade mönstret och göra armbandet svårt att bära.

French braid-tekniken ger möjlighet att skapa ett unikt och elegant utseende till armbandet. Du kan välja att använda tre färger för en enkel look eller flera färger för att skapa mer avancerade mönster. Du kan också experimentera med olika texturer genom att använda olika typer av loom bands.

Så om du är redo för en utmaning och vill skapa mer avancerade armband med loom bands, är french braid-tekniken ett utmärkt val. Det kräver lite övning och tålamod, men resultatet blir ett unikt och elegant armband. Så prova french braid-tekniken och skapa dina egna unika armband idag!

Om du vill läsa mer om loom band mönster kan du läsa: Loom bands ultimata guiden, Loom bands fish tail mönsterloom bands single band teknikenfrench braid loom bands teknikloom bands beadin teknik

källor: instructions rainbow loom

Varukorg