Härliga Höstpyssel förskola: Utforska kreativitet med barnen!

Välkomna hösten med sprakande färger och pysselglädje på förskolan!

Hösten är en fantastisk tid på året då naturen förvandlas till en sprakande färgpalett av gula, röda och orangea nyanser. På förskolan är det en perfekt möjlighet att välkomna hösten med öppna armar och inspirera barnens kreativitet genom spännande höstpyssel. Genom att utforska naturens skatter och använda dem i våra pysselprojekt kan barnen lära sig om naturens kretslopp samtidigt som de utvecklar sin fantasi och kreativitet.

Utforska naturens skatter: Kreativa idéer för att samla och använda höstens skatter.

En av de bästa sakerna med hösten är alla vackra skatter som naturen erbjuder oss. Ta med barnen ut i naturen för att leta efter färgglada löv, intressanta kottar och andra spännande höstskatter. Ge dem små korgar eller påsar att samla sina skatter i och uppmuntra dem att utforska och undersöka olika texturer och former. När ni kommer tillbaka till förskolan kan ni använda dessa skatter i olika pysselprojekt. Här är några kreativa idéer att prova på:

Höstskatt Pysselidé
Löv Lövtryck, lövkransar, lövdjur
Kottar Kottfigurer, kottkransar, kottmålningar
Kastanjer Kastanjespindlar, kastanjesmycken, kastanjevänner

Genom att använda höstens skatter i våra pysselprojekt kan barnen utforska olika material och utveckla sin finmotorik samtidigt som de har kul och lär sig om naturen.

Skapelsetid med löv: Fantastiska idéer för att använda löv på olika sätt.

Löv är en av höstens mest ikoniska symboler och det finns oändliga möjligheter att använda dem i kreativa projekt på förskolan. Låt barnen experimentera med löv genom att skapa lövtryck, lövkransar eller till och med lövdjur! Endast fantasin sätter gränserna när det gäller att använda löv i pysselprojekt. Här är några idéer att inspireras av:

Lövpysselidé Beskrivning
Lövtryck Låt barnen måla löv med färger och trycka dem på papper för att skapa vackra mönster och bilder.
Lövkransar Samla löv med olika färger och storlekar och låt barnen limma dem på en cirkel av kartong för att skapa vackra kransar att hänga upp som dekoration.
Lövdjur Ge barnen möjlighet att använda löv som kroppar, grenar som ben och andra material som ögon och mun för att skapa fantasifulla lövdjur.

Genom att använda löv på olika sätt kan barnen utforska olika former, texturer och färger samtidigt som de utvecklar sin finmotorik och kreativitet.

Magiska ljuslyktor: Skapa mysig stämning med barnens egna ljuslyktor.

Hösten är också den tid på året då kvällarna blir mörkare och kyligare. Varför inte skapa lite mysig stämning på förskolan genom att göra egna ljuslyktor tillsammans med barnen? Hjälp dem att tillverka vackra ljuslyktor av glasburkar, löv och färgat papper. Dessa ljuslyktor kan lysa upp höstmörkret och sprida glädje på förskolan. Här är några enkla steg att följa:

  1. Samla tomma glasburkar och tvätta dem noggrant.
  2. Låt barnen måla löv på papper och klipp ut dem.
  3. Pensla lim på glasburken och dekorera den med löven.
  4. Låt burken torka och placera sedan ett batteridrivet ljus eller ett värmeljus inuti.

Barnen kommer att vara stolta över sina egna skapelser och de magiska ljuslyktorna kommer att skapa en mysig atmosfär på förskolan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg