Loom band projekt du kan göra hemma

Loom band projekt är en rolig och kreativ aktivitet som kan göras hemma. Det finns många olika projekt du kan göra, från enkel armband till mer avancerade saker som väskor och kläder.

För att komma igång med ditt loom band projekt behöver du ett loom band verktyg, loom band i olika färger och en krok eller pincett för att hjälpa dig att fästa banden på verktyget. När du har dessa verktyg är det dags att välja ett projekt.

En enkel projekt är att göra ett armband. För att göra detta, placerar du verktyget på ett bord och börjar att fästa banden på verktygets spolar med hjälp av kroken eller pincetten. Du kan använda en färg eller mixa flera färger för att skapa ett unikt mönster. När du har fäst alla banden på verktyget, börjar du att vika banden över varandra med hjälp av verktyget. När du har vikt alla banden, fäster du banden på varandra med hjälp av en krok eller pincett. Ditt armband är nu klart att bära.

Du kan också prova att göra en väska eller en plånbok. För att göra detta, behöver du ett större verktyg och fler band. Börja med att fästa banden på verktyget och vika dem över varandra precis som du gjorde med armbandet. När du har vikt alla banden, kan du använda en nål och tråd för att sy ihop banden för att skapa en väska eller plånbok.

Du kan köpa loom bands här!

Loom bands projekt

Exempel Projekt loom bands

Det finns många olika projekt du kan göra med loom band, så var inte rädd för att experimentera och skapa något unikt. Ha kul!

  1. Loom band ringar: Enkel projekt som kräver bara ett par färgglada band och en ringform. Fäst banden runt ringformen och knyt ihop dem för att skapa en ring. Du kan experimentera med olika färger och mönster för att skapa unika ringar.
  2. Loom band hårband: Ett annat enkelt projekt som kräver bara ett par band och en hårband form. Fäst banden runt formen och knyt ihop dem för att skapa ett hårband. Du kan också lägga till pärlor eller andra dekorationer för att göra det mer intressant.
  3. Loom band väska: Ett mer avancerat projekt som kräver många band och en väskaform. Fäst banden runt formen och vik ihop dem för att skapa en bas. Sedan kan du använda en nål och tråd för att sy ihop banden för att skapa en väska. Du kan också lägga till handtag eller andra dekorationer för att göra det mer intressant.
  4. Loom band kläder: Loom band kan också användas för att skapa unika kläder som tröjor, kjolar eller jackor. Detta är ett mer avancerat projekt som kräver många band och en form eller mönster. Du kan använda banden för att skapa en bas och sedan sy ihop banden för att skapa kläder. Det finns många olika mönster och tutorial på internet som kan hjälpa dig att skapa unika kläder med loom band.
  5. Loom band möbler: Loom band kan också användas för att skapa unika möbler som fåtöljer, soffor eller sängar. Detta är ett mycket avancerat projekt som kräver många band och en form eller mönster. Du kan använda banden för att skapa en bas och sedan sy ihop banden för att skapa möbler. Det finns många olika mönster och tutorial på internet som kan hjälpa dig att skapa unika möbler med loom band.

Så det finns många olika projekt som du kan göra med loom band. Var kreativ och prova olika saker. Ha kul!

Denna artikeln visar fler loom bands projekt

Spana artikeln: Hur gör man loom bands?

Varukorg