Hur gör man loom bands orm? – Guide

Att göra en orm av loom bands är en rolig och enkel DIY-aktivitet som kan njutas av både barn och vuxna. Följ dessa enkla steg för att skapa din egen unika orm:

 1. Samla alla dina loom bands och verktyg. Du behöver loom bands i olika färger, en loom-pinne eller en häkpnål, och eventuellt en säkerhetsnål eller klämmor.
 2. Börja med att välja en färg för ormens huvud och lägg den på din loom-pinne eller häkpnål. Lägg sedan på ytterligare ett band i en annan färg för ormens kropp.
 3. Lägg nu på fler band i olika färger för att skapa mönster och variation på ormens kropp. Du kan välja att ha flera färger i rad eller att skapa ett patchworkmönster.
 4. När du är nöjd med ormens kropp, sätt fast bandet på den andra sidan av loom-pinnen eller häkpnålen.
 5. För att skapa ormens svans, lägg på ett band i valfri färg och veckla det runt loom-pinnen eller häkpnålen.
 6. Sätt fast svansen genom att fästa bandet med en säkerhetsnål eller klämma.
 7. För att skapa ormens ögon, kan du använda små perler eller pärlor och fästa dem med en säkerhetsnål eller lim.
 8. När du är klar, kan du hänga upp din orm som en dekoration eller använda den som en leksak.

Ovanstående steg är en grundläggande guide för att göra en orm av loom bands. Det finns många olika varianter och möjligheter för att skapa unika och kreativa ormar. Var inte rädd för att experimentera med olika färger och mönster för att skapa din egen unika orm.

Gör din loom bands orm unik

Det finns många olika sätt att variera din loom bands orm och skapa unika och kreativa mönster. Här är några förslag:

 • Använd olika texturer: Du kan använda band med olika texturer, som glitterband eller mönstrade band, för att skapa intressanta mönster på ormens kropp.
 • Skapa en spiralorm: Genom att vikla banden runt loom-pinnen eller häkpnålen i spiralform, kan du skapa en orm med en intressant och annorlunda form.
 • Lägg till tillbehör: Du kan fästa små tillbehör som ögon, horn eller tänder för att ge din orm ett mer livaktigt utseende.
 • Använd olika storlekar: Du kan använda band i olika storlekar, från små till stora, för att skapa olika proportioner och dimensioner på din orm.
 • Gör en kompis: Du kan också göra flera ormar och låta dem hänga tillsammans för en rolig och unik dekoration.
 • Gör det personligt: Färglägga eller måla på ormen med akrylfärger eller pennor för att göra den personlig.

Det finns många olika sätt att variera din loom bands orm och skapa unika och kreativa mönster. Var inte rädd för att experimentera och tänka utanför boxen när du skapar din egen orm. Ditt kreativitet är det enda som sätter gränserna.

Det är också viktigt att notera att man ska vara försiktig när man skapar en orm av loom bands, speciellt om man har små barn i närheten. Säkerhetsnålar och klämmor kan vara farliga om man sväljer dem. Var säker när du skapar din orm och njut av din nya skapelse!

Läs mer om loom bands figurer

Loom Bands studsboll

Coola Loom bands tricks

För att göra din loom bands orm ännu mer unik och kreativ kan du också prova på att skapa olika kroppsdelar.

 • Skapa en hals: Du kan göra en hals på din orm genom att lägga på ett extra band eller ett par band före huvudet och sedan veckla det runt. Det ger ormen en mer livaktig form och kan också göra det möjligt att lägga till tillbehör som halsband eller krage.
 • Skapa ben: Du kan skapa ben på din orm genom att lägga på ett extra band eller ett par band under kroppen och sedan veckla det runt. Det ger ormen en mer livaktig form och kan också göra det möjligt att lägga till tillbehör som fötter eller klor.
 • Skapa svansspetsen: Du kan skapa en svansspets på din orm genom att lägga på ett extra band eller ett par band efter svansen och sedan veckla det runt. Det ger ormen en mer livaktig form och kan också göra det möjligt att lägga till tillbehör som svansflagor.
 • Skapa en manke: Du kan skapa en manke på din orm genom att lägga på ett extra band eller ett par band ovanpå kroppen och sedan veckla det runt. Det ger ormen en mer livaktig form och kan också göra det möjligt att lägga till tillbehör som hår eller manke.

Dessa är bara några förslag, det finns många andra kroppsdelar som du kan skapa för att göra din orm unik och kreativ. Var inte rädd för att experimentera och tänka utanför boxen. Var kreativ och ha kul medan du skapar din orm.

Det kan också vara kul att skapa en historia eller en karaktär för din orm. Det kan hjälpa dig att bestämma färger och mönster, och ger din orm mer personlighet.

Om du vill läsa mer om loom band mönster kan du läsa: Loom bands ultimata guiden, Loom bands fish tail mönsterloom bands single band teknikenfrench braid loom bands teknikloom bands beadin teknik

källor: Loom Bands studsteknik

Varukorg