Loom Bands fish tail mönster/teknik – instruktion

Fishtail-tekniken är en annan populär metod för att skapa armband med loom bands. Den innebär att två färger loom band används och växlas mellan för att skapa ett fisktandmönster. Detta mönster är lite svårare att skapa än single band-tekniken, men det ger ett mer avancerat utseende till armbandet.

För att börja skapa ditt armband med fishtail-tekniken behöver du en loom band-pinne, två olika färger loom band och en häftapparat eller krok för att fästa armbandet när det är klart.

Steg 1: Placera loom band-pinnen i dina händer med den öppna sidan uppåt.

Steg 2: Lägg det första loom bandet över pinnen med den ena änden mot dig och den andra änden bort från dig.

Steg 3: Lägg det andra loom bandet bredvid det första, med den ena änden mot dig och den andra änden bort från dig.

Steg 4: För det första loom bandet över det andra, så att den första änden hamnar på den andra sidan av det andra loom bandet.

Steg 5: För det andra loom bandet över det första, så att den andra änden hamnar på den första sidan av det första loom bandet.

Steg 6: Upprepa steg 4 och 5 tills armbandet är tillräckligt långt.

Steg 7: När armbandet är tillräckligt långt, ta en häftapparat eller krok och fäst de två ändarna av armbandet tillsammans.

Steg 8: Klart! Du kan nu bära ditt nya armband eller ge bort det som en present.

Det är viktigt att vara noga med att hålla rätt ordning på färgbyten för att skapa rätt fisktandmönster. Det kan vara lämpligt att öva på ett litet armband för att få känna på tekniken och få en känsla för hur det ska se ut innan man börjar på ett större projekt. Det kan också vara hjälpsamt att använda en mönsterguide för att hålla koll på färgbytena och säkerställa att man skapar rätt mönster.

En annan viktig faktor att tänka på när man använder fishtail-tekniken är att välja rätt storlek på loom bands. För att skapa ett fisktandmönster som är synligt och tydligt, rekommenderas det att använda små till medelstora loom bands. Om loom bands är för stora kan det göra det svårt att skapa det önskade mönstret och göra armbandet svårt att bära.

Fishtail-tekniken ger möjlighet att skapa ett unikt och elegant utseende till armbandet. Du kan välja att använda två färger för en enkel look eller flera färger för att skapa mer avancerade mönster. Du kan också experimentera med olika texturer genom att använda olika typer av loom bands. Om du vill läsa mer om de olika kan du läsa: Loom bands tekniker och loom bands tricks

Så om du är redo för en utmaning och vill skapa mer avancerade armband med loom bands, är fishtail-tekniken ett utmärkt val. Det kräver lite övning och tålamod, men resultatet blir ett unikt och elegant armband. Det är också viktigt att notera att det finns många olika verktyg och tillbehör tillgängliga för att hjälpa till att skapa mönster med loom bands. Det finns olika storlekar och färger av loom bands, olika typer av loom band-pinne och häftapparater och krokar. Dessa verktyg och tillbehör kan hjälpa till att skapa mer avancerade mönster och ge möjlighet att skapa unika smycken med en personlig touch. Så prova fishtail-tekniken och skapa dina egna unika armband idag!

Om du vill läsa mer om loom band mönster kan du läsa: Loom bands ultimata guiden, Loom bands fish tail mönsterloom bands single band teknikenfrench braid loom bands teknikloom bands beadin teknik

källor: instructions rainbow loom

Varukorg